• Πάσχα στη Μαραθόπολη
  • Τα Κούλουμα στη Μαραθόπολη!

Έθιμα στη ΜαραθόποληΌπως κάθε γωνιά της Ελλάδας, έτσι και η Μαραθόπολη έχει τα δικά της έθιµα, τα οποία οι φορείς και οι κάτοικοί της φροντίζουν να τα διατηρούν µέχρι σήµερα.

Ξεχωριστές παραδόσεις στην Μαραθόπολη

Ο επισκέπτης, λοιπόν, της Μαραθόπολης θα έχει την ευκαιρία να τα γνωρίσει από κοντά και να βιώσει αυτές τις ξεχωριστές παραδόσεις αποκτώντας καινούργιες εµπειρίες.


Η περιφορά του Επιταφίου στα νερά της ακτής της Μαραθόπολης

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, και αφού έχει προηγηθεί η τελετή της Αποκαθήλωσης, η περιφορά του Επιταφίου φτάνει στο λιμανάκι, όπου ο ανθοστολισμένος Επιτάφιος τοποθετείται σε καΐκι και περιπλέει στα νερά της ακτής της Μαραθόπολης, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα και τα βεγγαλικά, τα φαναράκια και τα αερόστατα, που φτιάχνουν νέοι και νέες, φωτίζουν την ατμόσφαιρα!

Το Κάψιμο του Ιούδα

Την Κυριακή του Πάσχα, στις 6 το απόγευμα τελείται η Ακολουθία της Αγάπης και δίδονται κουλούρια και αυγά στους πιστούς, οι οποίοι ψάλλουν μαζί με τον ιερέα και ανταλλάσσουν Αναστάσιμες ευχές. Στη συνέχεια γίνεται το Κάψιμο του Ιούδα, ένα έθιμο που αναφέρεται στη Μαραθόπολη, τουλάχιστον έναν αιώνα!

Καθαρά Δευτέρα στην Μαραθόπολη

Στην γιορτή που ετοιμάζει κάθε χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος Μαραθόπολης η παράδοση έρχεται σε πρώτο πλάνο και η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται με μοναδικό τρόπο.


  • Χιουμοριστικά Σκετς
  • Παραδοσιακοί Χοροί
  • Παραδοσιακά Εδέσματα

Μαραθόπολη

Η Μαραθόπολη, επίνειο των Γαργαλιάνων, είναι μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Μεσσηνίας.


περισσότερα

Νήσος Πρώτη

Νήσος Πρώτη με τη μονή της Παναγίας της Γοργοπηγής.


περισσότερα

Αξιοθέατα

Απέχει 15 χλμ. απο τα ανάκτορα του θρυλικού βασιλιά Νέστορα της αρχαίας Ελλάδας και επίσης 15 χλμ. από το Μουσείο της μυκηναϊκής περιόδου στη Χώρα.


περισσότερα

Φιλικός Προορισμός